Zonnepanelen Nieuwdorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Nieuwdorp? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Via zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij bruikbare aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Nieuwdorp!

zonnepanelen installateur 4455
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Duurzame investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4455
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwdorp april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.borsele.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Borsele. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Borsele zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nieuwdorp
Direct zonnepanelen bestellen? In Nieuwdorp kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5175), dan is het belastingvoordeel al €1086,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 700.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nieuwdorp liggen tussen om en nabij de €4000 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in circa 2900 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €652,5 (onkosten april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Nieuwdorp kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117607€3525 – €4450€400
2271011€5025 – €5650€625
3347014€5925 – €6050€825
4403018€6350 – €6775€920
5441019€7100 – €7300€990
6516022€7500 – €7975€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Nieuwdorp lees jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwdorp is 2830 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De meeste investeerders bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Nieuwdorp?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwdorp

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Nieuwdorp vergelijken? Op basis van onderstaande tips zoek jij vandaag nog een professionele monteur in de regio. Tal van adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Nieuwdorp.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit uw regio. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook certificering (voorbeelden zijn IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Borsele.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwdorp op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek)? Dan kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4455).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!