Zonnepanelen Vlissingen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Vlissingen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Via de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels onze tool doorzoek jij omvangrijke aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Vlissingen!

zonnepanelen installateur 4381
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4381
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2380 kWh
Gemiddelde energierekening€125,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vlissingen april 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.vlissingen.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Vlissingen. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Vlissingen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Vlissingen
Direct zonnepanelen bestellen? In Vlissingen kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4600), dan pak je al €966. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 550.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Vlissingen fluctueren tussen de €4500 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert ongeveer 3010 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €677,25 (tarieven april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Vlissingen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117908€3650 – €4350€380
2308011€5275 – €5750€650
3360016€5975 – €6275€800
4380016€6425 – €6675€930
5437020€7050 – €7250€960
6487023€7525 – €8000€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Vlissingen ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vlissingen is 2380 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Vlissingen?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vlissingen

Interessante installaties:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Vlissingen vergelijken? Middels tips van onze adviseurs vergelijk jij vandaag nog een erkende vakspecialist in je postcoderoos. Tal van monteurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de aard van de woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Vlissingen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook op certificering (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Vlissingen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Vlissingen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Binnenstad, Middengebied, Paauwenburg – Westduin, Lammerenburg, Oost-Souburg, Ritthem e.o., Binnen- en Buitenhavens, Sloegebied)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4380, 4381, 4382, 4383, 4384, 4385, 4386, 4387).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente