Zonnepanelen Ellewoutsdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Ellewoutsdijk? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels zonnepanelenrevolutie.nl lees jij bruikbare adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Ellewoutsdijk!

zonnepanelen installateur 4437
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Duurzame investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4437
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ellewoutsdijk februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.borsele.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Borsele. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Borsele zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Ellewoutsdijk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Ellewoutsdijk zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan is het voordeel al €1044,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 700.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ellewoutsdijk fluctueren tussen de €4200 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op grofweg 2820 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €634,5 (prijspeil februari 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Ellewoutsdijk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119407€3600 – €4225€430
2290013€5025 – €5800€525
3324014€5925 – €6075€825
4419018€6475 – €6800€890
5470019€7000 – €7200€1030
6506022€7650 – €8050€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Ellewoutsdijk lees jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ellewoutsdijk bedraagt 2830 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de bewoners installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ellewoutsdijk?

Tijdens de montage van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ellewoutsdijk

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Ellewoutsdijk vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan tref je in een zeer korte periode een uitstekende installateur in jouw omgeving. Een aantal bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de aard van het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert biedt zo goedzonnepanelen advies in Ellewoutsdijk.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn naam, het 06-nummer, en het mailadres. Vandaar is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar let ook op certificering (je kunt denken aan ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Borsele.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ellewoutsdijk op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zeeland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 4437).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!