Zonnepanelen s-Gravenpolder kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in s-Gravenpolder? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Op basis van zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Omwille van dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze vergelijker ontdek je handige details over zonnepanelen kopen in s-Gravenpolder!

zonnepanelen installateur 4431
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Lange levensduur.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4431
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen s-Gravenpolder juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.borsele.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Borsele. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Borsele kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in s-Gravenpolder
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In s-Gravenpolder bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een lage rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4850), dan bedraagt dit al €1018,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 700.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in s-Gravenpolder liggen tussen om en nabij de €5400 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert plusminus 2770 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €623,25 (tarief juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in s-Gravenpolder bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119906€3675 – €4250€380
2287013€5300 – €5625€675
3335015€5975 – €6250€850
4385018€6475 – €6825€890
5464020€7000 – €7200€990
6484023€7675 – €8150€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck s-Gravenpolder check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in s-Gravenpolder bedraagt 2830 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in s-Gravenpolder?

Voor de installatie van panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-s-gravenpolder

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in s-Gravenpolder vergelijken? Dankzij onze stappenplan heb jij moeiteloos een betrouwbare expert in jouw omgeving. Veel leveranciers bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf het type huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in s-Gravenpolder.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Borsele.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in s-Gravenpolder op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4430, 4431).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!