Zonnepanelen Oudelande kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Oudelande? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Met de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl lees jij samengestelde adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Oudelande!

zonnepanelen installateur 4436
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4436
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudelande juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.borsele.nl check je de spelregels in de gemeente Borsele. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Borsele kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Oudelande
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Oudelande bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€4950), dan is jouw winst al €1039,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 800.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oudelande schommelen tussen de €4100 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in plusminus 2810 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en NLE betaal je al snel €632,25 (tarief juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Oudelande is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120808€3600 – €4500€390
2282011€5000 – €5825€600
3349016€6050 – €6225€875
4387016€6350 – €6850€920
5470020€6975 – €7250€1000
6484021€7625 – €8150€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Oudelande check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudelande bedraagt 2830 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De meeste huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Oudelande?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudelande

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Oudelande vergelijken? Door het onderstaande stappenplan tref jij in enkele stappen een betrouwbare vakspecialist in de regio. Een aantal monteurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Schets expliciet het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Oudelande.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Zo is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op certificering (denk aan RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Borsele.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oudelande op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4436).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!