Zonnepanelen Borssele kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Borssele? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij waardevolle adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Borssele!

zonnepanelen installateur 4454
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • BTW terugvragen.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4454
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Borssele juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.borsele.nl lees jij de spelregels in de gemeente Borsele. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Borsele zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Borssele
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Borssele kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5150), dan bedraagt dit al €1081,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,035 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 650.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Borssele komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert circa 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en NLE betaal je daarvoor zo’n €650,25 (tarieven juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Borssele kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119607€3575 – €4400€410
2291013€5200 – €5600€525
3338015€6075 – €6225€850
4380016€6375 – €6675€880
5430019€6950 – €7150€960
6485022€7625 – €8175€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Borssele vind jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Borssele is 2830 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 10 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2950 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Veel huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Borssele?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-borssele

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Borssele vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt vergelijk jij moeiteloos een goede leverancier in je woonplaats. Sommige aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de karakteristieken van het huis. Het genre huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Borssele.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daarna verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals VDE keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €25,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Borsele.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Borssele op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4454).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!