Zonnepanelen Middelburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Middelburg? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door zonnepanelenrevolutie.nl lees je veelzijdige informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Middelburg!

zonnepanelen installateur 4331
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4331
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2430 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Middelburg juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.middelburg.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Middelburg. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Middelburg kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Middelburg
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Middelburg kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5725), dan loopt dit al op tot €1202,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, echter ook op financieel vlak. Grofweg 700.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Middelburg fluctueren tussen de €4800 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa circa 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €659,25 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Middelburg is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121008€3450 – €4200€390
2284013€5300 – €5650€650
3346014€5975 – €6075€725
4393018€6350 – €6625€920
5454019€6900 – €7150€980
6485023€7575 – €7850€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Middelburg achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Middelburg bedraagt 2430 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Middelburg?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-middelburg

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Middelburg vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan kies je in een zeer korte periode een uitmuntende leverancier in jouw omgeving. Diverse aanbieders bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het soort dak (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Middelburg.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Dan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daarna versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de laagste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €17,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Middelburg.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Middelburg op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal project (Middelburg-Centrum, Middelburg-Noord, Middelburg-Zuidwest, Middelburg-Zuidoost, Nieuw- en Sint Joosland, Arnemuiden)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 4330, 4331, 4332, 4333, 4334, 4335, 4336, 4337, 4338).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente