Zonnepanelen s-Heer Abtskerke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in s-Heer Abtskerke? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je praktische raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in s-Heer Abtskerke!

zonnepanelen installateur 4444
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4444
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen s-Heer Abtskerke juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.borsele.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Borsele. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Borsele kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in s-Heer Abtskerke
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In s-Heer Abtskerke kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5075), dan bedraagt dit al €1065,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 750.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in s-Heer Abtskerke komen doorgaans uit tussen de €4200 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert plusminus 2860 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €643,5 (onkosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in s-Heer Abtskerke bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3625 – €4250€410
2278012€5075 – €5700€575
3327014€6000 – €6100€725
4412018€6350 – €6725€950
5438019€6925 – €7125€990
6499021€7450 – €7925€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck s-Heer Abtskerke zie je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in s-Heer Abtskerke bedraagt 2830 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Veel consumenten kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in s-Heer Abtskerke?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-s-heer-abtskerke

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in s-Heer Abtskerke vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt heb je in enkele stappen een erkende specialist in je postcoderoos. Verschillende adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert biedt zo actueel zonnepanelen advies in s-Heer Abtskerke.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Aansluitend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €40,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Borsele.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in s-Heer Abtskerke op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een regionaal project (Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4444).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!