Zonnepanelen Kapelle kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Kapelle? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze vergelijker bekijk jij veelzijdige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Kapelle!

zonnepanelen installateur 4421
 • Snelle terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4421
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31320 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kapelle juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.kapelle.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Kapelle. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Kapelle kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Kapelle
Direct zonnepanelen bestellen? In Kapelle zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan is het belastingvoordeel al €1197. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 600.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Kapelle komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en Nuon betaal je hiervoor wel €657 (prijspeil juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Kapelle kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120706€3575 – €4475€390
2276011€5000 – €5600€525
3353015€5900 – €6250€800
4384017€6450 – €6775€910
5457020€7050 – €7250€1030
6510021€7650 – €7875€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Kapelle ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kapelle is 2800 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Kapelle?

Voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kapelle

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Kapelle vergelijken? Dankzij onze stappenplan vergelijk je in korte tijd een betrouwbare vakman in jouw streek. Diverse specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Kapelle.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Daardoor is het helder hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €35,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Kapelle.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kapelle op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een lokaal project (Kapelle, Wemeldinge, Schore)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 4420, 4421).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente