Zonnepanelen Heinkenszand kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Heinkenszand? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door deze website bekijk jij samengestelde aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Heinkenszand!

zonnepanelen installateur 4451
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Duurzame investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4451
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heinkenszand juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.borsele.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Borsele. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Borsele kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Heinkenszand
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Heinkenszand kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5100), dan pak je al €1071. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer een half miljoen gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Heinkenszand fluctueren tussen de €5000 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert om en nabij 2870 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €645,75 (tarief juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Heinkenszand kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118007€3575 – €4200€420
2304013€5200 – €5750€675
3344016€6075 – €6250€775
4389018€6425 – €6650€920
5440020€7050 – €7300€990
6489021€7700 – €7825€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Heinkenszand ontdek je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heinkenszand bedraagt 2830 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde investeerders prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Heinkenszand?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heinkenszand

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Heinkenszand vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs kies jij in een zeer korte periode een uitmuntende expert in de regio. De meeste monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Specificeer duidelijk de woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Heinkenszand.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verzenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Borsele.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Heinkenszand op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 4450, 4451).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!