Zonnepanelen Alkmaar kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Alkmaar? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij actuele informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Alkmaar!

zonnepanelen installateur 1801
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1801
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Alkmaar juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.alkmaar.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Alkmaar. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Alkmaar zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Alkmaar
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Alkmaar kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5875), dan profiteer je al van een korting van €1233,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 750.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Alkmaar fluctueren tussen de €4600 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen mondt uit in ongeveer 2750 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €618,75 (vergoeding juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Alkmaar bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118207€3400 – €4325€420
2299012€5100 – €5750€575
3339014€6000 – €6025€775
4399017€6425 – €6700€930
5470020€7025 – €7125€960
6482021€7450 – €7900€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Alkmaar check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Alkmaar bedraagt 2610 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de bewoners bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Alkmaar?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-alkmaar

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Alkmaar vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten tref jij in korte tijd een uitstekende monteur in de regio. Een aantal specialisten hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het genre dak (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Alkmaar.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €20,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Alkmaar.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Alkmaar op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 1800, 1801, 1802, 1810, 1811, 1812, 1813, 1814, 1815, 1816, 1817, 1821, 1822, 1823, 1824, 1825, 1826, 1827).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente