Zonnepanelen De Rijp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in De Rijp? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via deze pagina vind je praktische toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in De Rijp!

zonnepanelen installateur 1483
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1483
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Rijp juni 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.alkmaar.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Alkmaar. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Alkmaar kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in De Rijp
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In De Rijp zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten extra goedkoop een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4675), dan loopt dit al op tot €981,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,03 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 550.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in De Rijp liggen tussen de €5100 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €641,25 (kosten juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in De Rijp kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117508€3575 – €4200€410
2282012€5300 – €5775€575
3321016€5950 – €6025€750
4381018€6450 – €6775€920
5464019€6950 – €7250€1020
6519023€7400 – €8025€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck De Rijp check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Rijp bedraagt 2610 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in De Rijp?

Voor PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-rijp

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in De Rijp vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder heb je in korte tijd een uitmuntende monteur in de regio. Veel bedrijven beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de offerteprijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het soort huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in De Rijp.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Nadien versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar wees scherp op certificering (bijvoorbeeld Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Alkmaar.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in De Rijp op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een regionaal project (Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 1483).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!