Zonnepanelen Oost-Graftdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Oost-Graftdijk? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van deze website bekijk je veelzijdige adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Oost-Graftdijk!

zonnepanelen installateur 1487
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1487
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oost-Graftdijk juli 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.alkmaar.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Alkmaar. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Alkmaar zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Oost-Graftdijk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Oost-Graftdijk bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4775), dan loopt dit al op tot €1002,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,06 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 600.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Oost-Graftdijk schommelen tussen de €4800 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €650,25 (prijspeil juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Oost-Graftdijk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119607€3450 – €4225€440
2270013€5225 – €5775€525
3360015€6000 – €6075€775
4394016€6525 – €6750€910
5445019€6900 – €7225€1010
6510021€7625 – €8000€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Oost-Graftdijk vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oost-Graftdijk bedraagt 2610 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oost-Graftdijk?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oost-graftdijk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Oost-Graftdijk vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten kies jij zonder problemen een professionele aanbieder in jouw streek. Tal van installateurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Schets het soort huis. Het genre huis (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Oost-Graftdijk.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan naam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daaropvolgend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar check ook relevante keurmerken (bijv. Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Alkmaar.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oost-Graftdijk op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 1487).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!