Zonnepanelen Noordeinde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Noordeinde? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl lees je actuele aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Noordeinde!

zonnepanelen installateur 1485
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1485
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noordeinde juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.alkmaar.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Alkmaar. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Alkmaar zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Noordeinde
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Noordeinde bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4725), dan bedraagt dit al €992,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 750.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Noordeinde zitten vaak tussen de €4800 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor ongeveer 2870 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of NLE betaal je al snel €645,75 (vergoeding juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Noordeinde is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120808€3525 – €4275€410
2285012€5050 – €5850€525
3333015€5950 – €6275€800
4407018€6400 – €6625€880
5446019€7050 – €7275€960
6506021€7475 – €8175€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Noordeinde bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noordeinde is 2610 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 11 panelen van 300 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Noordeinde?

Bij het installeren van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noordeinde

Systemen met subsidie:


Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Noordeinde vergelijken? Via de uitleg die hierna komt kies jij snel en eenvoudig een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Diverse aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de kosten. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer het type huis. Het genre dak (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Noordeinde.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op die manier weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar vraag ook om certificering (zoals TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €25,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Alkmaar.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Noordeinde op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 1485).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!