Zonnepanelen Grootschermer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Grootschermer? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van deze pagina lees je uitgebreide aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Grootschermer!

zonnepanelen installateur 1843
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1843
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Grootschermer juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.alkmaar.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Alkmaar. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Alkmaar zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Grootschermer
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Grootschermer zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten met een lage rente een speciale lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4825), dan loopt dit al op tot €1013,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval betaald de leverancier minder voor dit overschot. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,04 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 650.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Grootschermer fluctueren tussen de €4200 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2740 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of Nuon betaal je daarvoor zo’n €616,5 (vergoeding juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Grootschermer is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117908€3600 – €4475€390
2300013€5000 – €5600€525
3346015€5900 – €6025€800
4412016€6475 – €6825€900
5463020€6925 – €7225€1010
6502022€7650 – €8100€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Grootschermer check jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grootschermer is 2610 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 12 panelen van 315 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle consumenten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Grootschermer?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-grootschermer

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Grootschermer vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan vind jij in enkele stappen een professionele vakspecialist in de regio. Sommige specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Definieer duidelijk het huis. Het type dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Grootschermer.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Dan komen we erachter hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Alkmaar.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Grootschermer op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 1843).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!