Zonnepanelen Texel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Texel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Geholpen door een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van onze website doorzoek je omvangrijke toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Texel!

zonnepanelen installateur 1792
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1792
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Texel april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.texel.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Texel. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Texel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Texel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Texel bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5450), dan bedraagt dit al €1144,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Plusminus 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (april 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Texel schommelen tussen de €5000 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op zo’n 2700 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Powerpeers betaal je al snel €607,5 (prijspeil april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Texel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118008€3575 – €4450€430
2302013€5000 – €5775€525
3332016€5950 – €6275€850
4401016€6550 – €6750€920
5443019€6900 – €7250€1010
6482022€7675 – €8075€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Texel tref jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Texel is 2740 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle consumenten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Texel?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-texel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Texel vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs kies je in korte tijd een erkende vakman in je postcoderoos. Sommige installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de eigenschappen van de woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Texel.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Texel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Texel op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 1792).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente