Zonnepanelen Starnmeer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Starnmeer? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Met zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door deze website check je actuele info aangaande zonnepanelen kopen in Starnmeer!

zonnepanelen installateur 1488
 • Lagere maandlasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1488
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Starnmeer april 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.alkmaar.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Alkmaar. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Alkmaar kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Starnmeer
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Starnmeer kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4800), dan bedraagt dit al €1008. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 750.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Starnmeer liggen tussen de €4400 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2900 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Powerpeers betaal je al snel €652,5 (kosten april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Starnmeer bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120708€3650 – €4225€440
2309013€5175 – €5750€500
3320014€5950 – €6025€850
4417016€6400 – €6825€910
5460020€7075 – €7200€980
6497023€7450 – €8150€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Starnmeer ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Starnmeer is 2610 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Starnmeer?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-starnmeer

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Starnmeer vergelijken? Door het onderstaande stappenplan vergelijk jij binnen enkele minuten een deskundige installateur in je woonplaats. Diverse installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf het soort woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Starnmeer.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op die manier is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €30,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Alkmaar.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Starnmeer op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een regionaal project (Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 1488).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!