Zonnepanelen Ursem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Ursem? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Dankzij een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij onze tool check jij omvangrijke raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Ursem!

zonnepanelen installateur 1646
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1646
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ursem juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.alkmaar.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Alkmaar. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Alkmaar zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Ursem
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Ursem kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een krediet kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5550), dan bedraagt dit al €1165,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 550.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ursem variëren tussen de €5000 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op zo’n 2790 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €627,75 (prijspeil juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Ursem bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120608€3575 – €4325€410
2290013€5225 – €5800€525
3351016€6025 – €6100€725
4419016€6475 – €6675€940
5467019€7100 – €7200€1010
6512023€7650 – €7825€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Ursem achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ursem bedraagt 2610 kWh. Dit staat voor plusminus 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Veel bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ursem?

Puur voor zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ursem

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Ursem vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs tref jij binnen enkele minuten een erkende vakman in de buurt. Diverse monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het soort huis (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Ursem.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar let ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €22,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Alkmaar.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ursem op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 1636, 1646).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!