Zonnepanelen Stompetoren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Stompetoren? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Dankzij zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels zonnepanelenrevolutie.nl lees je accurate info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Stompetoren!

zonnepanelen installateur 1840
 • Lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1840
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stompetoren juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.alkmaar.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Alkmaar. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Alkmaar zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Stompetoren
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Stompetoren bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4775), dan is het belastingvoordeel al €1002,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 600.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Stompetoren liggen tussen om en nabij de €5400 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €612 (tarief juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Stompetoren kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117808€3650 – €4450€430
2294013€5125 – €5875€500
3331016€6075 – €6175€850
4398016€6375 – €6650€880
5433020€7050 – €7150€990
6487021€7475 – €7825€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Stompetoren zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stompetoren bedraagt 2610 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 11 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Stompetoren?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stompetoren

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Stompetoren vergelijken? Met onderstaande tips heb jij zonder problemen een uitstekende leverancier in je woonplaats. De meeste bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman biedt zo actueel zonnepanelen advies in Stompetoren.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Alkmaar.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Stompetoren op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1636, 1840, 1841).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!