Zonnepanelen Driehuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Driehuizen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Op basis van de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels deze pagina ontdek jij samengestelde info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Driehuizen!

zonnepanelen installateur 1847
 • Minder betalen voor stroom.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1847
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Driehuizen april 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.alkmaar.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Alkmaar. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Alkmaar zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Driehuizen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Driehuizen kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4875), dan profiteer je al van een korting van €1023,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 700.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Driehuizen liggen tussen om en nabij de €4300 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2760 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €621 (prijspeil april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Driehuizen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3675 – €4200€400
2307013€5300 – €5675€650
3350016€5925 – €6200€800
4405016€6425 – €6600€920
5470020€6950 – €7300€1020
6507021€7550 – €7900€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Driehuizen achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Driehuizen bedraagt 2610 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de klanten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Driehuizen?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-driehuizen

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Driehuizen vergelijken? Door onderstaande tips zoek jij in enkele stappen een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Een aantal installateurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets duidelijk de woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Driehuizen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €15,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Alkmaar.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Driehuizen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een regionaal project (Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 1844, 1847).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!