Zonnepanelen Den Helder kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Den Helder? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met deze pagina check je bruikbare gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Den Helder!

zonnepanelen installateur 1781
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Goed voor het milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1781
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Den Helder april 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.denhelder.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Den Helder. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook bestaat er een handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Den Helder zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Den Helder
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Den Helder kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een krediet kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4775), dan bedraagt dit al €1002,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,05 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 650.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (april 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Den Helder liggen tussen de €4400 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2840 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €639 (vergoeding april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Den Helder kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120207€3400 – €4475€390
2273012€5200 – €5775€675
3327015€6075 – €6275€850
4397018€6375 – €6650€890
5451020€7100 – €7225€970
6510022€7475 – €8100€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Den Helder lees jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Den Helder is 2470 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 11 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Den Helder?

Puur voor panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-den-helder

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Den Helder vergelijken? Door het onderstaande stappenplan kies je zonder problemen een uitmuntende expert in je postcoderoos. Het merendeel van de monteurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Den Helder.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €35,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Den Helder.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Den Helder op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een lokaal zonne-energie project (Stad binnen de Linie-Oost, Stad binnen de Linie-West, Nieuw Den Helder-West, Nieuw Den Helder-Oost, De Schooten, Het Koegras, Duinzoom, Julianadorp)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1780, 1781, 1782, 1783, 1784, 1785, 1786, 1789).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente