Zonnepanelen Zuidschermer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Zuidschermer? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Door zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl tref jij uitgebreide adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Zuidschermer!

zonnepanelen installateur 1846
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1846
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuidschermer juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.alkmaar.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Alkmaar. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Alkmaar zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Zuidschermer
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Zuidschermer kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten extra voordelig een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan loopt dit al op tot €1018,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,03 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 500.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zuidschermer fluctueren tussen de €5100 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert plusminus 2750 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of Nuon betaal je daarvoor zo’n €618,75 (tarieven juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Zuidschermer is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120106€3675 – €4300€380
2282012€5200 – €5650€600
3333015€5925 – €6250€700
4418016€6325 – €6750€890
5449020€7075 – €7300€1010
6492022€7500 – €8175€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Zuidschermer bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuidschermer bedraagt 2610 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 11 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Zuidschermer?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuidschermer

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Zuidschermer vergelijken? Via tips van onze adviseurs heb je snel en eenvoudig een professionele vakman in jouw streek. Verscheidene monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Zuidschermer.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit uw regio. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Alkmaar.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zuidschermer op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een project in je eigen buurt (Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 1844, 1846, 1847).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!