Zonnepanelen Oterleek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Oterleek? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker check jij toepasbare details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Oterleek!

zonnepanelen installateur 1842
 • Snelle terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Los van de energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1842
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oterleek juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.alkmaar.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Alkmaar. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Ook is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Alkmaar zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Oterleek
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Oterleek kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4800), dan is jouw winst al €1008. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 600.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Oterleek komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in om en nabij 2730 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €614,25 (tarief juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Oterleek kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119506€3550 – €4475€440
2270011€5200 – €5825€625
3336015€6075 – €6200€725
4405017€6475 – €6675€910
5450020€7000 – €7125€1030
6509021€7700 – €8175€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Oterleek ontdek je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oterleek bedraagt 2610 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Oterleek?

Voor de installatie van panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oterleek

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Oterleek vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan tref jij in enkele stappen een professionele expert in je woonplaats. Sommige adviseurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Detailleer expliciet jouw woning. Het type huis (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert biedt zo erkend zonnepanelen advies in Oterleek.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Zo weten wij hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend zenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €15,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Alkmaar.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Oterleek op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een project in je eigen buurt (Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 1842).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!