Zonnepanelen Oudorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Oudorp? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van deze website tref je handige informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Oudorp!

zonnepanelen installateur 1829
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1829
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudorp mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.alkmaar.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Alkmaar. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde noemen we de royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Alkmaar is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Oudorp
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Oudorp kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€4700), dan bedraagt dit al €987. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,055 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 500.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Oudorp liggen tussen de €4100 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa om en nabij 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €697,5 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Oudorp is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120308€3650 – €4400€390
2275013€5175 – €5875€550
3354016€6000 – €6275€725
4382018€6500 – €6675€900
5456019€7050 – €7125€1000
6480023€7475 – €7950€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Oudorp zie je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudorp is 2610 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Oudorp?

Puur voor zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudorp

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Oudorp vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder tref jij in enkele stappen een uitstekende leverancier in je woonplaats. Veel specialisten beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Definieer expliciet jouw woning. Het soort huis (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo actueel zonnepanelen advies in Oudorp.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar vraag ook om certificering (je kunt denken aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Alkmaar.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oudorp op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp)? Dan kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 1829).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!