Zonnepanelen Schermerhorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Schermerhorn? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van onze tool vind jij omvangrijke raadgeving over zonnepanelen kopen in Schermerhorn!

zonnepanelen installateur 1636
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1636
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schermerhorn juni 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.alkmaar.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Alkmaar. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Alkmaar kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Schermerhorn
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Schermerhorn kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten met een lage rente een krediet kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5475), dan profiteer je al van een korting van €1149,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 800.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Schermerhorn liggen tussen de €5300 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2760 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €621 (tarieven juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Schermerhorn kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119208€3550 – €4500€380
2277011€5250 – €5700€550
3355016€6050 – €6075€725
4406016€6550 – €6625€890
5432020€6950 – €7175€1000
6482022€7400 – €7850€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Schermerhorn check je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schermerhorn bedraagt 2610 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Schermerhorn?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schermerhorn

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Schermerhorn vergelijken? Door het onderstaande stappenplan kies jij zonder problemen een deskundige aanbieder in de buurt. De meeste installateurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman biedt zo erkend zonnepanelen advies in Schermerhorn.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Vandaar komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €30,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Alkmaar.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Schermerhorn op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 1636).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!