Zonnepanelen Markenbinnen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Markenbinnen? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij accurate aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Markenbinnen!

zonnepanelen installateur 1536
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1536
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Markenbinnen april 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.alkmaar.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Alkmaar. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Alkmaar kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Markenbinnen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Markenbinnen kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4975), dan profiteer je al van een korting van €1044,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 500.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Markenbinnen variëren tussen de €5100 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat voor ongeveer 2970 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €668,25 (prijspeil april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Markenbinnen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119008€3425 – €4325€420
2287011€5000 – €5825€525
3336015€5975 – €6200€825
4386016€6525 – €6600€880
5444020€6925 – €7200€970
6508022€7600 – €8150€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Markenbinnen achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Markenbinnen bedraagt 2610 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 11 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De meeste klanten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Markenbinnen?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-markenbinnen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Markenbinnen vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs vind je snel en eenvoudig een uitstekende installateur in de buurt. Verschillende specialisten bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets expliciet het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Markenbinnen.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daarna verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €40,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Alkmaar.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Markenbinnen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Is het zonnestroom uit de buurt (Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1536).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!