Zonnepanelen Graft kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Graft? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door deze website tref je toepasbare tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Graft!

zonnepanelen installateur 1484
 • Makkelijk geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1484
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Graft juli 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.alkmaar.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Alkmaar. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Alkmaar zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Graft
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Graft zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan men de aankoop BTW terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4700), dan is jouw winst al €987. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 700.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Graft liggen tussen de €5300 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2860 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je hiervoor wel €643,5 (prijspeil juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Graft kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117708€3450 – €4325€380
2272012€5050 – €5700€625
3360014€6075 – €6250€750
4407018€6450 – €6800€890
5431019€6925 – €7300€990
6487022€7475 – €8050€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Graft achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Graft is 2610 kWh. Dit staat voor rond de 10 panelen van 285 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de investeerders installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens vinden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Graft?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-graft

Plaatsen in de regio:

Systemen met subsidie:


Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Graft vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan vergelijk je snel en eenvoudig een goede aanbieder in jouw omgeving. Het merendeel van de installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer expliciet jouw woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Graft.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar check ook relevante keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €40,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Alkmaar.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Graft op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 1484).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!