Zonnepanelen West-Graftdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in West-Graftdijk? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Via onze tool tref je uitgebreide adviezen over zonnepanelen kopen in West-Graftdijk!

zonnepanelen installateur 1486
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1486
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen West-Graftdijk juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.alkmaar.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Alkmaar. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Alkmaar kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in West-Graftdijk
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In West-Graftdijk zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4750), dan bedraagt dit al €997,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 700.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in West-Graftdijk komen doorgaans uit tussen de €4100 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op plusminus 2880 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €648 (kosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in West-Graftdijk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3475 – €4200€420
2283013€5275 – €5850€550
3335016€6000 – €6050€775
4412016€6425 – €6750€910
5440019€6900 – €7225€1000
6499023€7575 – €8025€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck West-Graftdijk tref je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in West-Graftdijk is 2610 kWh. Dit staat voor grofweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de consumenten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in West-Graftdijk?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-west-graftdijk

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in West-Graftdijk vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt kies jij moeiteloos een professionele vakman in de regio. Een aantal leveranciers hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in West-Graftdijk.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend zenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Alkmaar.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in West-Graftdijk op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 1486).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!