Zonnepanelen Oldehove kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Oldehove? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Via zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Mede door de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl vind je actuele raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Oldehove!

zonnepanelen installateur 9883
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9883
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oldehove september 2022

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.zuidhorn.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Zuidhorn. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Zuidhorn zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Oldehove
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Oldehove bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens heel voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5375), dan profiteer je al van een korting van €1128,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Oldehove zitten vaak tussen de €5300 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2770 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €623,25 (vergoeding september 2022). Met goedkope zonnepanelen in Oldehove kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117507€3450 – €4400€440
2285013€5150 – €5775€550
3340015€5900 – €6275€775
4401017€6300 – €6650€900
5432019€7075 – €7150€960
6492021€7475 – €8025€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Oldehove tref jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oldehove bedraagt 2890 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de consumenten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer zijn er dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Oldehove?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oldehove

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Oldehove vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan vergelijk je binnen enkele minuten een professionele vakman in de regio. Een aantal aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets expliciet jouw woning. Het soort dak (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Oldehove.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Vandaar weten we hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om certificering (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zuidhorn.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Oldehove op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een regionaal project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Dan kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 9883).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!