Zonnepanelen Haren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Haren? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Middels innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van onze tool tref jij samengestelde informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Haren!

zonnepanelen installateur 9752
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode9752
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haren juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.haren.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Haren. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Haren kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Haren
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Haren kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5725), dan is jouw winst al €1202,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 500.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Haren liggen tussen de €5200 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen resulteert in zo’n 2860 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €643,5 (prijs juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Haren bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119706€3450 – €4300€410
2304013€5000 – €5600€525
3340015€5900 – €6275€875
4381016€6325 – €6850€890
5458019€6900 – €7125€1030
6481022€7525 – €7900€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Haren achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haren bedraagt 3020 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Haren?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haren

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Haren vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten zoek je binnen enkele minuten een uitmuntende aanbieder in je woonplaats. Diverse monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Haren.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Daardoor weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Haren.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Haren op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een regionaal project (Centrum, Land)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 9751, 9752, 9753).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente