Zonnepanelen Den Ham kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Den Ham? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Met krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Mede door dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van onze vergelijker check jij uitgebreide toelichtingen over zonnepanelen kopen in Den Ham!

zonnepanelen installateur 9883
 • Makkelijk geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9883
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Den Ham oktober 2023

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.zuidhorn.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Zuidhorn. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Ook mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Zuidhorn zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Den Ham
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Den Ham bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5350), dan is jouw winst al €1123,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 500.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Den Ham liggen tussen de €4900 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert circa 2760 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en Qurrent betaal je hiervoor wel €621 (prijspeil oktober 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Den Ham kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117208€3400 – €4325€420
2283013€5275 – €5775€500
3355014€5925 – €6050€750
4410017€6500 – €6775€920
5445020€6925 – €7250€970
6483023€7525 – €8000€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Den Ham check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Den Ham is 2890 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee klanten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Den Ham?

Voor zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-den-ham

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Den Ham vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten zoek je moeiteloos een betrouwbare vakman in je woonplaats. Sommige adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Den Ham.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Zo weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €17,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Zuidhorn.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Den Ham op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9833, 9883).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!