Zonnepanelen Niehove kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Niehove? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. D.m.v. innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij uitgebreide raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Niehove!

zonnepanelen installateur 9884
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Duurzame investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9884
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Niehove september 2023

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.zuidhorn.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Zuidhorn. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde is er nog een prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Zuidhorn kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Niehove
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Niehove zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan is jouw winst al €1134. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Zo’n een half miljoen huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Niehove liggen tussen de €4800 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €625,5 (prijspeil september 2023). Via goedkope zonnepanelen in Niehove kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117308€3500 – €4350€380
2307012€5175 – €5800€500
3351014€5975 – €6275€850
4406016€6475 – €6600€910
5439020€7100 – €7275€970
6501023€7475 – €8175€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Niehove bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Niehove is 2890 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 panelen van 285 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Niehove?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-niehove

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Niehove vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten heb je vandaag nog een uitstekende leverancier in jouw streek. De meeste leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets duidelijk het huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Niehove.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om naam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week volgen er offertes van deskundigen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €17,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zuidhorn.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Niehove op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een lokaal project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Dan kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9884).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!