Zonnepanelen Aduard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Aduard? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door deze website tref jij samengestelde aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Aduard!

zonnepanelen installateur 9831
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9831
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aduard september 2023

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.zuidhorn.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Zuidhorn. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Zuidhorn kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Aduard
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Aduard bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4925), dan pak je al €1034,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg een half miljoen investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Aduard liggen tussen de €4300 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen mondt uit in om en nabij 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €675 (vergoeding september 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Aduard is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119408€3500 – €4225€430
2278011€5100 – €5850€550
3343015€6075 – €6125€725
4384016€6300 – €6600€950
5446019€7000 – €7225€960
6500022€7425 – €8200€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Aduard lees jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aduard is 2890 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde mensen prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Aduard?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aduard

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Aduard vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan vind jij in een zeer korte periode een uitmuntende leverancier in de buurt. Veel installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de offerteprijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet het huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Aduard.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar check ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €17,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Zuidhorn.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Aduard op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9831).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!