Zonnepanelen Grijpskerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Grijpskerk? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Via zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Door o.a. dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker bekijk je bruikbare details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Grijpskerk!

zonnepanelen installateur 9843
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Groene investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9843
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Grijpskerk augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.zuidhorn.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Zuidhorn. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Zuidhorn zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Grijpskerk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Grijpskerk bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren heel voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5000), dan is het belastingvoordeel al €1050. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 600.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Grijpskerk schommelen tussen de €5200 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 3030 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €681,75 (onkosten augustus 2022). Via goedkope zonnepanelen in Grijpskerk kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120506€3400 – €4475€430
2300011€5075 – €5725€500
3347016€6100 – €6275€825
4411018€6375 – €6600€950
5457019€6975 – €7150€1010
6520021€7625 – €7850€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Grijpskerk achterhaal je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grijpskerk bedraagt 2890 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 panelen van 300 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2800 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Grijpskerk?

Bij het installeren van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-grijpskerk

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Grijpskerk vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten heb jij snel en eenvoudig een uitmuntende specialist in je woonplaats. Verschillende adviseurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de aard van het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Grijpskerk.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten we op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Als laatste verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zuidhorn.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Grijpskerk op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 9843).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!