Zonnepanelen Pieterzijl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Pieterzijl? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij uitgebreide gegevens over zonnepanelen kopen in Pieterzijl!

zonnepanelen installateur 9844
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9844
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Pieterzijl september 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.zuidhorn.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Zuidhorn. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Bovendien is er ook een prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Zuidhorn zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Pieterzijl
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Pieterzijl kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens heel voordelig een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5025), dan is jouw winst al €1055,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 500.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Pieterzijl komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op circa 3040 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie of NLE betaal je hiervoor wel €684 (tarieven september 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Pieterzijl is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120406€3625 – €4300€410
2275013€5000 – €5825€675
3334016€6050 – €6175€700
4381018€6325 – €6750€900
5464019€7025 – €7125€960
6506023€7450 – €8200€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Pieterzijl vind je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pieterzijl is 2890 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Pieterzijl?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-pieterzijl

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Pieterzijl vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan tref jij in enkele stappen een professionele vakspecialist in je woonplaats. De meeste installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer het type huis. Het type woning (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft dan erkend zonnepanelen advies in Pieterzijl.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daaropvolgend versturen ze de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zuidhorn.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Pieterzijl op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 9844).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!