Zonnepanelen Saaksum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Saaksum? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Via de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van onze vergelijker tref jij veelzijdige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Saaksum!

zonnepanelen installateur 9886
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Goed voor het milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9886
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Saaksum augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.zuidhorn.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Zuidhorn. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Zuidhorn zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Saaksum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Saaksum zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5450), dan bedraagt dit al €1144,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 550.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (augustus 2022) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Saaksum schommelen tussen de €4100 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat voor om en nabij 2800 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €630 (kosten augustus 2022). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Saaksum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119108€3400 – €4250€430
2299012€5125 – €5900€500
3330014€6025 – €6025€750
4388017€6450 – €6800€930
5433020€7100 – €7300€1000
6502022€7425 – €7950€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Saaksum ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saaksum is 2890 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 12 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Saaksum?

Tijdens de montage van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-saaksum

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Saaksum vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vergelijk je zonder problemen een erkende aanbieder in jouw omgeving. Sommige monteurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het genre dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist biedt zo relevant zonnepanelen advies in Saaksum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op basis daarvan is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (denk aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Zuidhorn.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Saaksum op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9886).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!