Zonnepanelen Niezijl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Niezijl? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met de zonnepanelen-vergelijker lees jij praktische raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Niezijl!

zonnepanelen installateur 9842
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9842
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Niezijl augustus 2022

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.zuidhorn.nl check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Zuidhorn. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Zuidhorn kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Niezijl
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Niezijl kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4975), dan is het voordeel al €1044,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Grofweg 700.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (augustus 2022) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Niezijl fluctueren tussen de €4200 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op om en nabij 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en Nuon betaal je al snel €679,5 (kosten augustus 2022). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Niezijl is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119108€3600 – €4350€400
2290012€5175 – €5700€650
3324014€5975 – €6125€750
4390016€6400 – €6825€900
5440020€7000 – €7150€990
6510022€7675 – €7800€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Niezijl check je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Niezijl is 2890 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Niezijl?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-niezijl

Gangbare modellen:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Niezijl vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan tref je in korte tijd een goede installateur in je postcodegebied. Tal van specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het soort woning. Het genre huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Niezijl.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van specialisten uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar bekijk ook certificering (denk aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €35,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Zuidhorn.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Niezijl op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 9841, 9842).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!