Zonnepanelen Lauwerzijl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Lauwerzijl? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door deze website check je actuele toelichtingen over zonnepanelen kopen in Lauwerzijl!

zonnepanelen installateur 9885
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9885
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lauwerzijl september 2023

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.zuidhorn.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Zuidhorn. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Zuidhorn zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Lauwerzijl
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Lauwerzijl kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5425), dan is jouw winst al €1139,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,04 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Circa 800.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lauwerzijl zitten vaak tussen de €4300 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor circa 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Powerpeers betaal je al snel €627,75 (prijspeil september 2023). Met goedkope zonnepanelen in Lauwerzijl kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118006€3500 – €4425€400
2303013€5150 – €5600€675
3360016€6025 – €6075€850
4403018€6300 – €6625€950
5447019€7025 – €7175€1000
6480023€7450 – €7950€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Lauwerzijl zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lauwerzijl is 2890 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 12 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Lauwerzijl?

Voor de installatie van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lauwerzijl

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Lauwerzijl vergelijken? Dankzij het advies hieronder tref je in korte tijd een uitstekende monteur in jouw streek. De meeste monteurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets de aard van het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Lauwerzijl.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (denk aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €15,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Zuidhorn.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lauwerzijl op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Dan kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9885).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!