Zonnepanelen Bedum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Bedum? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij onze website vind je toepasbare toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bedum!

zonnepanelen installateur 9781
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
Postcode9781
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bedum juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.bedum.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Bedum. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Bedum is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Bedum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Bedum kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€4650), dan profiteer je al van een korting van €976,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,035 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 500.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bedum zitten vaak tussen de €5200 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen wekt op ongeveer 2720 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco of Pure Energie betaal je hiervoor wel €612 (tarief juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Bedum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120806€3600 – €4425€440
2284012€5000 – €5625€575
3346016€6000 – €6050€875
4390018€6450 – €6650€890
5464019€7050 – €7275€1010
6497023€7575 – €7850€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Bedum lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bedum bedraagt 2580 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bedum?

Puur voor panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bedum

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Bedum vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan kies je moeiteloos een professionele installateur in de regio. Een aantal adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Bedum.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Als laatste versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (zoals CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €15,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Bedum.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bedum op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9780, 9781).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente