Zonnepanelen Den Horn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Den Horn? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels deze pagina bekijk jij omvangrijke info aangaande zonnepanelen kopen in Den Horn!

zonnepanelen installateur 9832
 • Een lagere energierekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9832
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Den Horn augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.zuidhorn.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Zuidhorn. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde is er ook een royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Zuidhorn zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Den Horn
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Den Horn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten verrassend voordelig een lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4950), dan is het belastingvoordeel al €1039,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 600.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Den Horn liggen tussen de €4000 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in circa 3010 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €677,25 (tarief augustus 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Den Horn is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117607€3525 – €4500€420
2302012€5075 – €5650€625
3341016€6000 – €6125€825
4411017€6425 – €6650€900
5453019€6900 – €7300€990
6508023€7400 – €8200€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Den Horn ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Den Horn is 2890 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Den Horn?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-den-horn

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Den Horn vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in een zeer korte periode een professionele vakspecialist in je postcodegebied. Diverse installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk het type huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Den Horn.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste zenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Zuidhorn.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Den Horn op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een regionaal project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 9832).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!