Zonnepanelen Visvliet kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Visvliet? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Middels zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van deze website tref jij actuele informatie aangaande zonnepanelen kopen in Visvliet!

zonnepanelen installateur 9845
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9845
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Visvliet augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.zuidhorn.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Zuidhorn. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Zuidhorn zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Visvliet
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Visvliet zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5050), dan profiteer je al van een korting van €1060,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 700.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Visvliet fluctueren tussen de €4500 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €686,25 (tarief augustus 2022). Op basis van goedkope zonnepanelen in Visvliet bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117007€3525 – €4500€430
2291012€5025 – €5700€525
3331016€6100 – €6250€875
4381018€6425 – €6825€920
5459020€6925 – €7150€1000
6511022€7575 – €7900€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Visvliet bekijk je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Visvliet is 2890 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Visvliet?

Puur voor panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-visvliet

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Visvliet vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan tref je in een zeer korte periode een uitmuntende vakman in je postcoderoos. Sommige leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Visvliet.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Zuidhorn.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Visvliet op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een regionaal project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9845).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!