Zonnepanelen Kommerzijl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Kommerzijl? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met deze website bekijk je bruikbare tips aangaande zonnepanelen kopen in Kommerzijl!

zonnepanelen installateur 9882
 • Een kleiner energiecontract.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9882
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kommerzijl augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.zuidhorn.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Zuidhorn. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Zuidhorn zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Kommerzijl
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Kommerzijl zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5325), dan pak je al €1118,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,05 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 750.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kommerzijl komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2750 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €618,75 (prijs augustus 2022). Met goedkope zonnepanelen in Kommerzijl kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118306€3600 – €4475€400
2275011€5200 – €5650€500
3357016€6100 – €6050€825
4410016€6550 – €6800€890
5461020€7075 – €7250€980
6486023€7475 – €7925€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Kommerzijl vind jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kommerzijl is 2890 kWh. Dit staat voor zo’n 12 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Kommerzijl?

Voor PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kommerzijl

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Kommerzijl vergelijken? Door tips van onze adviseurs kies jij in enkele stappen een deskundige vakspecialist in de buurt. Tal van installateurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer het soort huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Kommerzijl.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Zuidhorn.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kommerzijl op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9881, 9882).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!