Zonnepanelen Noordhorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Noordhorn? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. onze tool bekijk jij omvangrijke raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Noordhorn!

zonnepanelen installateur 9804
 • Een lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Lange levensduur.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9804
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noordhorn oktober 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.zuidhorn.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Zuidhorn. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Zuidhorn zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Noordhorn
Direct zonnepanelen bestellen? In Noordhorn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4750), dan loopt dit al op tot €997,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,035 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno oktober 2023. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 700.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Noordhorn liggen tussen om en nabij de €4900 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor om en nabij 2930 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €659,25 (prijspeil oktober 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Noordhorn kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117307€3475 – €4400€400
2275012€5275 – €5900€550
3338016€6050 – €6100€700
4418017€6525 – €6850€900
5450020€6975 – €7225€1000
6506022€7450 – €8050€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Noordhorn bekijk je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noordhorn is 2890 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste bewoners kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Noordhorn?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noordhorn

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Noordhorn vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt tref jij snel en eenvoudig een erkende vakman in de regio. Het merendeel van de leveranciers beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf het type huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Noordhorn.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daarna ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €25,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Zuidhorn.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Noordhorn op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9801, 9804).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!