Zonnepanelen Briltil kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Briltil? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Door deze pagina bekijk jij waardevolle informatie over zonnepanelen kopen in Briltil!

zonnepanelen installateur 9805
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet het milieu op 1.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9805
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Briltil oktober 2023

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.zuidhorn.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Zuidhorn. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Ook noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Zuidhorn zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Briltil
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Briltil kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huishoudens met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4775), dan bedraagt dit al €1002,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,045 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim een half miljoen gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Briltil liggen tussen de €4600 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in pak ‘m beet 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en NLE betaal je al snel €661,5 (prijs oktober 2023). Door goedkope zonnepanelen in Briltil kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120407€3675 – €4275€410
2302011€5275 – €5725€500
3331015€5900 – €6200€775
4406018€6425 – €6650€940
5442019€6950 – €7300€970
6497022€7600 – €8100€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Briltil ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Briltil bedraagt 2890 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Briltil?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-briltil

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Briltil vergelijken? Met tips van onze adviseurs zoek je in een zeer korte periode een deskundige expert in je postcodegebied. Tal van adviseurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer het type huis. Het type woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Briltil.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  In een week volgen er offertes van installateurs uit de buurt. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €15,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Zuidhorn.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Briltil op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 9805).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!