Zonnepanelen Winsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Winsum? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Met zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van deze website lees je omvangrijke aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Winsum!

zonnepanelen installateur 9773
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9773
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Winsum juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.winsum.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Winsum. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Winsum zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Winsum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Winsum kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€4700), dan is het voordeel al €987. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 600.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Winsum liggen tussen de €4300 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in zo’n 2980 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en Powerpeers betaal je al snel €670,5 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Winsum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118606€3650 – €4450€410
2285013€5075 – €5600€525
3348016€5950 – €6175€825
4403017€6450 – €6625€920
5458020€6925 – €7175€1020
6520023€7550 – €8150€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Winsum check je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winsum is 2650 kWh. Dat staat gelijk aan circa 11 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Winsum?

Voor panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-winsum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Winsum vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten heb jij moeiteloos een uitstekende vakman in de regio. Een aantal aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Winsum.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, telefoonnummer en het mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €30,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Winsum.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Winsum op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een lokaal project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9773).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente