Zonnepanelen Kortehemmen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Kortehemmen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van onze website tref je omvangrijke toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Kortehemmen!

zonnepanelen installateur 9211
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Diverse erkende installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9211
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kortehemmen augustus 2022

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.smallingerland.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Smallingerland. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Smallingerland zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Kortehemmen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Kortehemmen zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5175), dan profiteer je al van een korting van €1086,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 550.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kortehemmen variëren tussen de €4200 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op circa 2910 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €654,75 (onkosten augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Kortehemmen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120107€3600 – €4475€430
2285011€5025 – €5750€525
3357014€6050 – €6175€725
4405018€6300 – €6600€910
5449019€7000 – €7175€980
6480022€7550 – €8000€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Kortehemmen ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kortehemmen bedraagt 2590 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Bijna alle woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Kortehemmen?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kortehemmen

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Kortehemmen vergelijken? Middels tips van onze adviseurs heb je vandaag nog een uitstekende monteur in je postcoderoos. Verschillende aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar het tarief. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf duidelijk de woning. Het genre dak (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Kortehemmen.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar komen wij erachter hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €15,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Smallingerland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kortehemmen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal project (Drachten, Overig Smallingerland)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9211).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!