Zonnepanelen De Wilgen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in De Wilgen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Mede door dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels deze website doorzoek je waardevolle aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in De Wilgen!

zonnepanelen installateur 9213
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9213
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Wilgen juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.smallingerland.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Smallingerland. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Smallingerland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in De Wilgen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In De Wilgen kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5225), dan bedraagt dit al €1097,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 650.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in De Wilgen fluctueren tussen de €4300 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert ongeveer 2930 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €659,25 (prijspeil juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in De Wilgen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118506€3550 – €4500€390
2290012€5050 – €5600€625
3350016€5975 – €6250€800
4390018€6400 – €6725€910
5453020€6975 – €7200€990
6481021€7675 – €8125€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck De Wilgen tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Wilgen bedraagt 2590 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in De Wilgen?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-wilgen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in De Wilgen vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt vergelijk je moeiteloos een deskundige aanbieder in jouw streek. Tal van aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer het type woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in De Wilgen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft voorletter + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Daardoor weten we hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvang je de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de regio. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Smallingerland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in De Wilgen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Drachten, Overig Smallingerland)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 9213).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!