Zonnepanelen Boornbergum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Boornbergum? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. onze website vind je praktische informatie over zonnepanelen kopen in Boornbergum!

zonnepanelen installateur 9212
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9212
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Boornbergum juni 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.smallingerland.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Smallingerland. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €900,00. Voorts noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Smallingerland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Boornbergum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Boornbergum kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5200), dan pak je al €1092. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 750.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Boornbergum komen doorgaans uit tussen de €4100 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa plusminus 2920 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of Oxxio betaal je al snel €657 (vergoeding juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Boornbergum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3600 – €4425€420
2272011€5200 – €5600€500
3352016€6000 – €6200€800
4395018€6475 – €6750€940
5469019€7025 – €7175€1030
6512023€7425 – €8125€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Boornbergum ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boornbergum is 2590 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste investeerders installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Boornbergum?

Bij het installeren van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-boornbergum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Boornbergum vergelijken? Op basis van het advies hieronder tref je in korte tijd een uitstekende leverancier in jouw omgeving. Veel aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het type dak (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Boornbergum.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €40,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Smallingerland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Boornbergum op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Drachten, Overig Smallingerland)? Dan mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9212).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!