Zonnepanelen Goëngahuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Goëngahuizen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van deze pagina vind je veelzijdige gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Goëngahuizen!

zonnepanelen installateur 8497
 • Lagere energierekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode8497
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Goëngahuizen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.smallingerland.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Smallingerland. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Bovendien is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Smallingerland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Goëngahuizen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Goëngahuizen kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4800), dan profiteer je al van een korting van €1008. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan betaald de leverancier minder voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,06 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 650.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Goëngahuizen zitten vaak tussen de €5100 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2980 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €670,5 (kosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Goëngahuizen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120307€3550 – €4325€430
2283011€5050 – €5700€675
3341014€5925 – €6125€700
4383017€6475 – €6650€880
5441020€7025 – €7150€1020
6502023€7500 – €8050€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Goëngahuizen bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Goëngahuizen is 2590 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Goëngahuizen?

Puur voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-goengahuizen

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Goëngahuizen vergelijken? Via het advies hieronder kies je snel en eenvoudig een goede monteur in de regio. De meeste specialisten beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets het type huis. Het genre woning (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft dan relevant zonnepanelen advies in Goëngahuizen.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Dan weten wij hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €35,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Smallingerland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Goëngahuizen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een lokaal project (Drachten, Overig Smallingerland)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8497).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!