Zonnepanelen Houtigehage kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Houtigehage? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Door de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker tref jij toepasbare details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Houtigehage!

zonnepanelen installateur 9223
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieubewuste keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9223
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Houtigehage juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.smallingerland.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Smallingerland. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Smallingerland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Houtigehage
Direct zonnepanelen bestellen? In Houtigehage kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5425), dan is jouw winst al €1139,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 750.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Houtigehage schommelen tussen de €4400 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 3010 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €677,25 (tarief juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Houtigehage bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117107€3700 – €4400€410
2279011€5025 – €5625€525
3340015€6050 – €6025€750
4404016€6350 – €6600€910
5458019€6900 – €7175€960
6515022€7525 – €7850€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Houtigehage achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Houtigehage bedraagt 2590 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De meeste consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Houtigehage?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-houtigehage

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Houtigehage vergelijken? Met tips van onze adviseurs kies jij in korte tijd een betrouwbare specialist in je postcodegebied. De meeste specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Houtigehage.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €17,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Smallingerland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Houtigehage op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het zonnestroom uit de buurt (Drachten, Overig Smallingerland)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9223).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!